Téma: Dál dál dál
Interpret/autor: Pacifik
Fórum o basových linkách nejen v country, folku a trampské písni a všem ostatním okolo baskytary
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum je nekomerční, přihlášení a přístup k notám zadarmo. Případné odkazy na jiné stránky či obchody jsou jen projevy spokojenosti. Přístup ke skladbám v jiných formátech a bez vodoznaku jen pro registrované
Veškerá zde zveřejněná díla jsou případně citace původních děl, nejsou určena k dalšímu šíření či jakékoli jiné publikaci a jsou určena pouze pro studijní účely především obce amatérskéBASA PRO RADOST » Pacifik * » Dál dál dál
Stránky 1
Ahoj,
pátý takt bych hrál o oktávu výš
v sedmém spodní F
v devátém bych hrál G o oktávu výš
v patnáctém spodní G
druhou půlku 20. a 21. takt bych hrál o oktávu výš
v podstatě všude, kde začíná fráze zpěv od spodního C bych začínal s basou shora (a před tím bych se tam nějakým přechodem nebo průchodem dostal)
Víc by se tak respektovala zásada jít s basou (i jednoduchou) spíš proti melodii než s ní.
Jestli stojíš o podobné kydy u jiných písniček, dej mi, prosím, vědět, jinak nebudu otravovat.
Pavel
Jasně Pavle
O tom by právě to fórum mělo být. Až budu mít chvilku tak to v GP upravím a pověsím. Tahle moje varianta vychází z verze, která je v knize "Kontrabas a baskytara v country, bluegrassu a jazzu". nicméně ji mám zrovna puštěnou od Pacifiku a je to tam ještě trochu jinak. Tak že třeba zrovna tuhle písničku jsem psal spíš podle knihy, než podle poslechu originálu, jinak se snažím zapisovat z originálu, ale, mnohokrát je v nahrávce basa přetlučená a ledacos mi uteče, a ačkoli sluch mám, tak samozřejmě ne vyjímečný či absolutní (no a jak se říka, po padesátce už kulové slyším). I když jak píšu, když si pustíš 3 verze, je víc jak pravděpodobné, že to bude pokaždé jinak. Kdyby jsi měl možnost zápisu a zveřejnění písniček, které tady ještě nejsou, byla by to bomba. Prostě bych chtěl na tomhle fóru diskutovat a upravovat různé varianty doprovodů a pak je prostě šoupnout někam, kde by byly přístupné na jednom místě, protže tohle téma chybí a každý není zrozen k improvizaci, a nebo aby si doprovody já nevím 70 nebo 100 písniček pamatoval.
Tak dávám úpravu navženou Pavlem. Včera jsem si ji pustil ze dvou různých desek a pokaždé je doprovod trochu jiný, tak až budu mít čas tak alespoň jeden naposlouchám. Tohle jsem upravoval včera pozdě v noci a ani jsem to v GP5 nepřehrál, jak to zní, ale mělo by to znít dobře.
Stránky 1
BASA PRO RADOST » Pacifik * » Dál dál dál