1

Téma: Názory se různí

Tak už jsem dostal první reakce na fórum. A zjistil jsem, že je dost velká skupina lidí, basáků, kteří se prostě nezabývají notami, prostě více či méně dodržují nějaká pravidla a hrají. Jak sami tvrdí, více se tím rozvíjejí, já to nepopírám, improvizace je velice praktická a potřebná věc. Ale někteří zároveň tvrdí, že hrát podle not je hloupé.
     No a pak je druhá skupina lidí, která hraje prioritně podle not. Proč to tak nedělat, muzikanti to dělají po staletí a funguje jim to.
     Já nechci upřednostňovat nebo potlačovat tu či onu skupinu, byla obrovská hudební tělesa i malé světově známé kapely (a mluvím hlavně o oblasti swingu) která hrála podle not, naopak hodně obzvláště jazzových a nebo černošských swingových těles hrála bez not, improvizovala. A nemyslím si, že by muzikant, hrající "slepě podle not", byl špatný muzikant bez šance na další rozvoj.
     Prosím tedy odpůrce puntíků v linkách a tedy zastánců naprosté improvizace, aby se nad tímto fórem pouze pousmáli a nechali ho ležet, jakožto pro ně živou mrtvolu, žijete v relativně svobodné zemi a můžete se svobodně rozhodnout toto fórum ignorovat.

A Vás, kteří přeci jenom někdy potřebujete nahlédnout do not, případně jste úplní začátečníci a prostě si s doprovodem v žánrech, pro které jsou tyto stránky určeny nevíte rady, tak prosím vstupte.

Zároveň bych chtěl požádat i ostatní rýpaly, aby laskavě, pokud mohou, toto fórum ignorovali, neboť ne že není výdělečné a nepřináší mi žádný finanční prospěch, ale naopak mě stojí peníze a spoustu nezaplatitelného času. A to všechno jenom proto, abych naprosto nezištně (v dnešní době cizí slovo) pomáhal začínajícím tápajícím basáčkům, jakým jsem byl před zhruba dvěma roky já sám.

Téma nechávám záměrně odenknuté pro případné reakce