Téma: Baskytara po domácku?
Jako proč ne? Třeba TONY je důkazem, že když se fortel a um spojí, jde všechno.
Proč jsem to téma nakousl. Když k nám jezdí vnouček a já zrovna třeba trénuju, tak se vždy motá okolo a zkouší druhou basu, no, když je ve stojánku, tak by na ni mohl hrát jako na klasickou basu :-) Jsou mu teprve tři roky.
A tak jsem přemýšlel, zda by nešlo něco vyrobit. Začal jsem u basových ukulele, pořizovací cena "na zkoušku" nepřijatelná. Pak jsem pokukoval dle rady z jedné anglické stránky po stavebním kitu na 3/4 kytaru. Ale to je sestava vysloveně na kytaru a nejen že bych toho hromadu nepoužil, ale musel bych dělat komplet i nový pickguard a do toho se mi upřímně moc nechtělo a cena takových kitů se pohybuje od 3 500,- výš - tedy takové, které by se mi líbily.
No a zatím poslední vize je taková, že bych sehnal Stagg J200( třeba tady http://hudebnisvet.cz/staggj200sbelektr … m=referral ), 1/2 dětskou kytaru, pickguard by měl jít jednoduše upravit, vyměnil bych kobylku, upravil hlavu a vyměnil ladící mechaniky a asi bych trošku poupravil šířku krku, tedy zůžil ho nepatrně u hlavy a tedy celý částečně opracoval. Původních 6 otvorů v hlavě bych zalepil a hlavu znovu předýhoval. No a samozřejmě jiné snímače a pasivní elektroniku. Tak takovou mám zatím poslední představu. Vthledem k tomu, že se dá bazarová koupit okolo 2 000,- měl bych se tak do 3 500,- vejít.
A co vy? Máte nějaké zkušenosti? Nebo si myslíte, že je to celé blbost?